2009-06-30 16:58:25• hírek • Parajdi Andrea

Business Tour-on a diákok

Az idei év Ötletbörze játékának, három nyertes csapata egy hetes business tour-on vehetett részt a Hans Lindner Alapítvány támogatásával.

Idén az After School Generation ( Ioan Slavici Kollégium), a No gravity (Gazdasági Líceum) és a Venom (Mihai Eminescu Főgimnázium) csapatok tagjai által kidolgozott projektek érték el a dobogós helyeket, így ők részesültek abban a kirándulási lehetőségben, amelynek során bővíthették vállalkozói ismereteiket és kulturális szemléletüket is.

A diákok egy héten keresztül Szlovákiában, Poprádon táboroztak, ahonnan szlovákiai és lengyelországi vállalatokhoz látogattak el. Felkeresték Szatmárnémeti testvérvárosának Rzeszow települések az Önkormányzatát, majd betekinthettek egy olyan inkubátorházba, amely kezdő vállalkozóknak nyújt segítséget.

Poprádon ellátogattak a műanyagalkatrészek gyártásával foglalkozó LPH vállalathoz, illetve megismerhették azt, hogyan termel profitot egy hagyományőrző kovácsműhely, egy vidéki tehénfarm vagy egy falusi vendégfogadó.

A Business Tour keretében híres turisztikai látványosságokat is felkereshettek a diákok. Ellátogattak II. János Pál pápa szülővárosában Wadovicé-be, kirándultak a Tátrában, illetve jártak Auschwitz-ban is, az egyik legnagyobb munkatábor helyszínén. A helyiek barátságokat is kötöttek, hiszen Suñawa község fiataljai szlovák kulturális estet szerveztek a számukra. A diákoknak kétségkívül megérte hónapokon keresztül tökéletesíteni egyedi vállalkozási ötleteiket.


Szlovákiában és Lengyelországban jártak az Ötletbörze nyertesei.
Szlovákiában és Lengyelországban jártak az Ötletbörze nyertesei


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: